Актьорът И Сон-кюн от спечелилия Оскар филм Паразит е намерен мъртъв.Очевидно

...
Актьорът И Сон-кюн от спечелилия Оскар филм Паразит е намерен мъртъв.Очевидно
Коментари Харесай

Намериха мъртъв актьорa от Паразит И Сон-кюн

А ктьорът И Сон-кюн от спечелилия " Оскар " филм " Паразит " е намерен мъртъв.

Очевидно става дума за самоубийство, заяви Йонхап и означи, че против него се водеше следствие по съмнение в приложимост на опиати.

Мъж на към 40 години е открит в безсъзнание в кола в парк в центъра на Сеул в 10:30 ч., а по-късно полицията го разпознава като И. 

Преди това в полицията е получен сигнал, че И е напуснал дома си, откакто е написал записка, наподобяваща предсмъртно писмо, и че колата му е изчезнала.

От началото на тази година, в това число и предходната събота, Ли бе разпитан неколкократно от полицията по съмнения, че е употребявал марихуана и други опиати в дома на хостеса, работеща в първокласен бар в Сеул.

Актьорът твърдеше, че е бил подведен от хостесата и че не е знаел какво приема. Направените му проби за опиати бяха негативни.

И закупи международна популярност, откакто " Паразит ", в който той извършва основната роля, завоюва " Оскар " за най-хубав филм през 2020 година

" Паразит " стана първият неанглоезичен филм, спечелил оценката в над 90-годишната история на Академията, както и първият корейски филм, печелил " Оскар ". В него И Сон-кюн изигра ролята на глава на богато семейство.

През 2021 година, още веднъж за " Паразит ", И завоюва премия на Гилдията на екранните артисти за актьорски кастинг.

И беше номиниран и за премия " Еми " за най-хубав артист за осъществяването си в Dr. Brain. 

Дълго преди да се снима в " Паразит " и да завоюва международна популярност, И беше известен в Южна Корея. Той става звезда със сериала Cofee Prince от 2007 година, драмата Behind the White Tower от 2007 година, " Паста " от 2010 година, My Mister от 2018 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР